לידה היא אחד מהרגעים המשמעותיים והמרגשים ביותר בחיים, אך היא מלווה גם בהמון אתגרים לוגיסטיים, במיוחד כאשר יש ילדים נוספים בבית. אחת ההחלטות החשובות שצריך לקבל היא בחירת בייביסיטר שתשמור על הילדים בזמן שאתם בבית החולים. זהו תפקיד שדורש אחריות רבה, ולכן חשוב לבחור באדם הנכון שייתן לכם שקט. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור בייביסיטר שתתאים למשימה החשובה הזו.
1. התחילו לחפש מראש
בחירת בייביסיטר בזמן הלידה אינה משימה שכדאי להשאיר לרגע האחרון. כשהגעתם לחודשים 8-9 הלידה יכולה להתרחש בכל רגע, ולכן חשוב להיות מוכנים מראש. התחילו לחפש את הבייביסיטר כמה שבועות לפני תאריך הלידה המשוער, כך שתוכלו להיות רגועים ולדעת שיש מישהו אחראי וזמין כשיגיע הזמן.
2.חפשו מישהו שאתם מכירים וסומכים עליו
מומלץ לחפש בייביסיטר שכבר מכירה את הילדים ומכירה את השגרה בבית. זו יכולה להיות קרובת משפחה, שכנה או בייביסיטר קבועה שאתם עובדים איתה. אם אין לכם מישהו קרוב שיכול לשמש כבייביסיטר. אם אתם בוחרים במישהו קרוב כנראה שתצטרכו שישמור על הילדים גם בזמן הברית, אז תעדכנו אותו מראש שכשהוא יקבל הזמנה לברית שידע שמוטלת עליו המשימה של שמירה על הילדים שלכם גם בזמן הברית.
3. בדקו את הניסיון של הבייביסיטר עם ילדים
מעבר לזמינות והאמון, חשוב לוודא שהבייביסיטר שבחרתם מיומנת בטיפול בילדים. כדאי לשאול על הניסיון שלה בטיפול בילדים בגילאים של ילדיכם, ואם היא יודעת להתמודד עם מצבים לא צפויים, כמו בעיות בריאותיות.
4. תיאום ציפיות והכנה מראש
לפני הלידה, חשוב לבצע תיאום ציפיות מלא עם הבייביסיטר. הסבירו לה על השגרה היומית של הילדים – מתי הם מתעוררים, מה הם אוהבים לאכול, ומהם הרגלי השינה שלהם. כמו כן, הכינו רשימה של מספרי חירום והוראות במקרי חירום. זה יאפשר לבייביסיטר לדעת כיצד לפעול במידה ומשהו יוצא דופן קורה.
5. נגישות וזמינות – וודאו שהבייביסיטר זמינה בכל שעה
לידות הן אירועים בלתי צפויים, ולפעמים ייתכן שתזדקקו לבייביסיטר בשעות לא רגילות או באמצע הלילה. חשוב לוודא שהבייביסיטר שלכם זמינה בשעות כאלה ושיש לה אפשרות להגיע במהירות כשצריך. מומלץ לתאם גם תוכנית גיבוי למקרה שלא תוכל להגיע ברגע המתאים.
6.בחינת הכימיה בין הבייביסיטר לילדים
לפני הלידה, מומלץ לערוך מספר פגישות היכרות בין הבייביסיטר לילדים. כך תוכלו לראות איך הילדים מגיבים אליה, אם ישנה כימיה טובה ביניהם ואם הילדים מרגישים בנוח בחברתה. כשיש כימיה טובה בין הבייביסיטר לילדים, זה יאפשר להם להרגיש בטוחים ונינוחים בזמן שאתם בבית החולים.
7. הכינו את הילדים לקראת השינוי
הגעת אח חדש היא שינוי גדול במשפחה, וכדאי להכין את הילדים לכך. במקביל, חשוב להסביר להם שבזמן הלידה הם יישארו עם בייביסיטר שדואגת להם ושמכירה את הצרכים שלהם. כאשר הילדים מבינים מה צפוי לקרות, הם מרגישים יותר רגועים ובטוחים.
8.הסבירו לבייביסיטר על מצב הרגשי של הילדים
הילדים עלולים לחוות רגשות מעורבים בזמן שאתם בבית החולים, ולכן חשוב לשתף את הבייביסיטר בכך. ישנם ילדים שעלולים להרגיש חרדה או חוסר ביטחון כשההורים אינם בבית, ולכן חשוב שהבייביסיטר תהיה מודעת לכך ותדע כיצד להרגיע את הילדים ולהעניק להם תחושת ביטחון ורוגע.
לסיכום
בחירת בייביסיטר שתשמור על הילדים בזמן הלידה היא החלטה חשובה שיש לקחת בכובד ראש. על ידי תכנון מוקדם, בחירת בייביסיטר אחראית ומיומנת ותיאום ציפיות מלא, תוכלו להבטיח שהילדים שלכם יהיו בטוחים ומטופלים היטב בזמן שאתם בבית החולים.