השלב הכי חשוב בבחירת בייביסיטר חדשה הוא הקדשת הזמן לראיון שיבחן את הכישורים שלה. המילה "ראיון" עשויה להישמע מאיימת לחלק מהאנשים, אך בפועל, זוהי הזדמנות להכיר את הבייביסיטר הפוטנציאלית ברמה עמוקה יותר.
הריאיון מאפשר לכם להבין את הגישה שלה לילדים, להחליט אם אתם רוצים להכניס אותה לביתכם, ואם יש לה אישיות שאתם רוצים שילדיכם יהיו חשופים אליה.
כשאתם מכירים את הבייביסיטר שלכם ברמה אישית יותר, אתם יכולים גם להרגיש בנוח לשאול אותה את השאלות הנכונות, כך שתוכלו לאסוף את המידע הדרוש על מנת לקבל החלטה מושכלת לגבי המיומנויות שלה לטיפול בילדים. אז הנה השאלות שכדאי להורים לשאול בייביסיטר פוטנציאלית.
אם אתם מתכננים לשכור בייביסיטר שהיא שכנה או שהומלצה לכם על ידי חברים, סביר להניח שלא תצטרכו לנהל ראיון נרחב כפי שכדאי שתעשו עם מישהי זרה. אבל עדיין, כדאי שתשאלו אותה כמה שאלות בסיסיות על הניסיון שלה.
אם תחליטו שהיא מתאימה, תוכלו לדבר איתה על כל הפרטים שקשורים לבית, כמו למשל כללי משמעת לילדים, וכל המידע שחשוב שהיא תדע על הילדים והמשפחה. השאלות יכולות להיות משהו בסגנון:
אם אתם מדברים עם מועמדת שמעולם לא פגשתם או שאתם מקווים לשכור את שירותיה על בסיס לטווח הארוך, סביר להניח שתרצו לנהל ראיון יסודי יותר על מנת להכיר אותה באמת. במקרים כאלה, יש רשימת שאלות ספציפיות שחשוב שתשאלו.
התחילו עם הכרת הרקע שלה לטיפול בילדים. בנוסף לשאלות הבסיסיות, חפשו מידע מפורט יותר על המיומנויות שלה כבייביסיטר, רמת הניסיון שלה, וסוג העבודה שהיא מחפשת. למשל:
ראיון עם מועמדת למשרת בייביסיטר מעניק לכם את ההזדמנות לקבל תחושה כללית לגביה, לגבי האופי שלה, רמת המיומנות והניסיון שלה בטיפול בילדים, הגישה הכללית שלה, אם היא חיובית או שלילית, וגם הזדמנות להתרשם אם היא נותנת תשובות שיכולות להיתפס כ"דגלים אדומים" שיסמנו לכם להמשיך את החיפושים עד למציאת הבייביסיטר המתאימה. כשהיא תגיע, אתם כבר תרגישו את זה.