מטפלת לילדים

ילדים תמיד יתנהגו כמו ילדים, וזה לא ישתנה רק בגלל שהבאתם להם מטפלת. כדי להעסיק את אשת המקצוע הנכונה, חשוב למצוא מטפלת שיודעת להתמודד עם החלק הבלתי נמנע בטיפול בילדים, שכולל:

  • התפרצויות זעם פתאומיות אך נחושות.
  • התפתלויות על הרצפה עם אגרופים מכים.
  • התנהגויות שנראות למבוגרים מוזרות אך מבחינתם הגיוניות לגמרי.
  • ואין ספור שאלות וויכוחים, במיוחד כשהם מתבקשים לתת את חלקם במטלות השונות.

אבל מטפלת לילדים, שהיא מיומנת, יעילה ומקצועית, תדע להתמודד עם כל קשת ההתנהגויות, בצורה בונה וחיובית.

זה מתחיל עם ראיון מסודר

ריאיון עם מטפלת לילדים הוא הזמן הטוב לשאול אותה על הגישה הכללית שלה לטיפול בילדים, כולל התמודדות עם סוגיות משמעת. תוכלו לשאול שאלות ספציפיות, כמו למשל:

  • מה היא הגישה הכללית שלך למשמעת אצל ילדים?
  • האם את יודעת איך להעניק לילדים הרגשה שהם מחליטים, אבל לדאוג שיגיעו להחלטה הנכונה?
  • איך את מטפלת בילדים שמתפרעים כמעט ללא שליטה?
  • איך את מתמודדת עם סוגיות התנהגויות שאינן נפתרות?

התשובות לשאלות אלו יעידו על הגישה של המטפלת שאתם מראיינים, לחינוך והתמודדות עם ילדים. בנוסף, יש כמה תכונות שכדאי שתחפשו אצל המטפלת שלכם, שיעזרו לכם להחליט אם אתם רוצים להעסיק אותה.

אם יש לה גישה חיובית, רוב הסיכויים שהיא תתאים

הקפדה על משמעת אצל ילדים מתנהלת בעיקר באמצעות מנהיגות בוגרת עליזה, שמשדרת נימה של כבוד הדדי. מטפלת לילדים יודעת לדבר את השפה המסובכת של הילדים, ולגרום להם להיות ממושמעים במידה מסוימת, אך גם שובבים וילדותיים, בעיקר מפני שזה התפקיד העיקרי שלהם בתקופה זו של חייהם.

יש שיטות רבות להפחתת בעיות התנהגותיות והגברת שביעות הרצון של הילדים וההורים. המטפלת צריכה להתמקד, למשל, בהבחנה ובהתנהגות טובה, כי ילדים מגיבים בדרך כלל לשיטות חיזוק חיוביות.

ציפיות ברורות

ילדים משגשגים כשיש להם שגרה יציבה וגבולות ברורים. מסיבה זו, חשוב למצוא מטפלת לילדים שיודעת להציב גבולות ברורים ומדויקים, כך שגם הילדים וגם אתם תדעו למה לצפות.

ציפיות התנהגותיות ברורות שמועברות לילדים הן חשובות מאוד, כי אם הילדים לא יודעים מה מצפים מהם, הם לא יודעים איך להתנהג.

תוצאות עדינות

עם ילדים קטנים, משמעת היא בסופו של דבר ביסוס בטיחות. תינוקות ופעוטות צעירים לא צריכים לקבל עונשים, אבל לפעמים הם צריכים להיות מנותבים או להרגיש שיש להם תמיכה בטוחה שעוזרת להם להתמודד עם הרגשות והדחפים הרגילים שלהם.

במילים אחרות, ילדים קטנים בני שנתיים או שלוש, שמתפתלים על הרצפה בהתפרצויות זעם, לא יגיבו לצעדי משמעת, והשאלה החשובה יותר שהורים ומטפלות צריכים לשאול את עצמם במקרים אלו, היא מה הם הקשיים שהילדים חווים, ואיך להקל עליהם.

ליצירת קשר מהירה